Frustrerade figurer


Gunnel von FRIESEN


Inget förlag med affärssinnet i behåll överväger att satsa på en 85 årig författare. Lönlöst alltså att skicka in mitt manus till något etablerat förlag.
Eftersom jag vill se mig själv i tryck måste jag ge ut FRUSTRERADE FIGURER på mitt egna förlag, på egen bekostnad alltså. Det är alltid med vånda jag bestämer mig för att ge ut en bok. Då har jag ältat frågan: borde jag inte i stället ge de tiotusenlappar det kostar att ge ut en bok till en organisation som Rädda barnen eller Läkare utan gränser. Ältandet har hittills lett till svar NEJ. Frustrerade figurer är nummer 15 i raden av böcker jag givit ut.

Bygger den här romanen på självupplevt? Svar ja och nej. Jag vill jämnföra med en matlagningstävling i TV.
De tävlande har tillgång till alla tänkbara ingredienser från djur och växtriket som de får använda som de vill. I min metafor utgörs ingredienserna av våra upplevelser här i livet. Materialet till skönlitterrärt manus hämtar man från sitt eget liv: barndomsminnen, människor man har mött, händelser, i privatlivetoch i världen runt om, intryck från böcker och andra kulturyttringar. Vid tillagning av manuset väljer man vilka ingredienser man vill, man är fri att lägga till, dra ifrån och krydda efter behag.

ISBN


PAPAMOSCAS bokförlag
c/o Gunnel von Friesen
PL 57 19
443 92 LERUM
e-postinfo@papamoscas.se

Senast uppdaterad 2017-04-17